У Львові відбулась екуменічна молитва за місто
  • Пон, 07/05/2018 - 11:22

6 травня 2018 року, біля фігури Матері Божої, відбулась екуменічна молитва за місто. У заході взяли участь представники семи конфесій Львова. За щорічною традицією кожна із конфесій почергово  читає молитву у проханні за  заступництво Ісуса Христа, Божої Матері, Святого Духа, святих. Очолив молитву єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Володимир (Груца).

“Кожна молитва є цінною, адже це – розмова з Богом. Хтось може сказати, що ми молились в храмах зранку, чому ще варто йти молитись на вулицю? Але місце сьогоднішньої молитви дуже символічне, бо воно є там, де – рух, скупчення людей. Важливо зрозуміти, що Бог хоче бути з людиною там, де би вона не була. Сьогодні, крім святкування дня святого Юрія маємо також неділю самарянки. І це також приклад найдовшої зустрічі Бога з людиною. Ісус у цій зустрічі ліквідовує три бар’єри: перший – Равві, Вчителя, бо розмовляє з простою жінкою; другий – національний, ми знаємо про ворожнечу між юдеями та самарянами; третій – релігійності, коли ми почитаємо Христа у цій зустрічі. Тому у цій молитві молитимусь за мир і порозуміння”, – зазначив в ексклюзивному коментарі сайту “Духовна велич Львова” Преосвященний Владика Володимир (Груца).

Важливо, що до спільної молитви також долучилися родини Героїв Небесної Сотні.

“Бог кожному з нас дає крила — крила молитви. І поки ми молимося, поки наше місто молиться, воно непереможне. Поки українці моляться, наша Україна є непереможна. Поки ми в наших родинах молимось в прославу Ісуса Христа, ми є в радості і ми є з Богом завжди. Сьогодні тут, серед нас, є також родини наших Героїв. Героїв, які віддали своє життя, Героїв Небесної Сотні. І власне, дуже важливо, щоб ми, маючи сьогодні День міста, пам’ятали тих, хто віддав своє життя, щоб ми сьогодні могли жити. Ми повинні жити, ми повинні зробити те, що наші Герої не змогли зробити тут, на землі, але вони будуть продовжувати свою велику працю там, на небі”, – зазначив у слові до львів’ян та родин Героїв мер Львова Андрій Садовий.