У Львові відбулась молитовна хода за мир та Божу мудрість для українського народу
  • Пон, 19/10/2015 - 14:23

У неділю, 18 жовтня 2015 року, з нагоди 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького відбулася молитовна хода вулицями Львова. Під час духовного заходу військові несли ікону Чудотворної Теребовлянської Матері Божої, а тисячі людей разом молилися на вервиці за мир і Божу мудрість для українського народу. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний владика Венедикт.

Разом з усіма учасниками заходу молились також курсанти Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, вихованці Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та солдати строкової служби. Участь у цій молитві взяли і військові капелани, зокрема, синкел у справах капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус, капелан Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут о. Андрій Сіданич та працівник Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ бр. Юрій Балух.

Хода, яка розпочалась від храму Архистратига Михаїла, мала екуменічний характер, адже миряни робили молитовні зупинки біля храмів різних конфесій: біля храму Успіння Пресвятої Богородиці, біля Львівської Архікатедри Успіння Пресвятої Діви Марії та біля Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла. Загалом було п’ять молитовних зупинок, під час яких читали Євангеліє та виголошували короткі роздуми.

Молитва відбулась у переддень річниці смерті військовослужбовця Віктора Гурняка, тому наприкінці заходу біля пам’ятника Митрополиту Андрею  молитву про мир і Божу мудрість зачитала Ірина Гурняк, дружина загиблого Героя.

Фото: Валентина Євтушок