У Львові відбулась Школа духівників
  • Пон, 11/12/2017 - 14:25

З благословення Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, 5-7 грудня 2017 року в Патріаршому домі у Львові (м. Львів, вул. Хуторівка, 35Б) відбулась зустріч духівників та провідників мирянських спільнот, так звана Вікенд-школа, організатором якої був о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ.

До участі у цій зустрічі були запрошені духовні провідники мирянських спільнот, рухів, організацій з усієї України. Серед них – і отці Василіяни, а саме координатор Апостольства Молитви в Україні о. Терентій Довганюк ЧСВВ, який на цих зустрічах представляв Апостольство Молитви у його теперішньому сучасному стані. Він розповів про стуктуру Апсостольства Молитви і подарував Статут АМ, який переклав отець Тарас Олійник ЧСВВ з італійської мови, а також подарував часопис Місіонер, в якому є щомісячні намірення для Апостольства Молитви, що їх подає Святіший Отець. Ще о. Терентій підкреслив важливу діяльність Апостольства Молитви у житті УГКЦ в часи підпілля. Також у цих триденних зустрічах взяли участь  о. Андрей Павлишин ЧСВВ, який представив спільноту «Домашня Церква», о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, який відповідає за молодь і Апостольство Молитви у Бучацькій єпархії та Полікарп Марцелюк, ЧСВВ, голова Постуляційного Центру беатифікації УГКЦ.

Протягом трьох днів були передбачені теоретичні та практичні сесії, які дадуть необхідний інструментарій для розбудови спільноти та доброго проводу і формації її членів. В усі ці дні учасники змогли заглибитись у мудрість Святого Письма та пізнати джерела духовного проводу, запізнатися з етапами та методами формації спільноти, проаналізувати різні моделі проводу та духовного лідерства. Отець Євген Станішевський – відомий бібліст, викладач Українського Католицького Університету – зосереджував увагу учасників на духовному проводі у Святому Письмі, ділився з учасниками глибинами біблійних текстів про духовний провід, а міжнародний віце-координатор руху «Віра і Світло» Уляна Рой з Лідією Москаль та друзями презентували тему спільнототворення та деяких методів формації у спільнотах.

Третій день Школи духівників мирянських спільнот розпочали разом з с. Наталією Мельник, головною настоятелькою Згромадження Сестер Пресвятої Родини і головою Ради Вищих Настоятельок УГКЦ, викладачем Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та Українського Католицького Університету, яка ділилась способами пізнання етапів і моделей формації спільноти та аналізом небезпек, які трапляються під час духовного проводу.

Отець Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ, подякував усім духівникам та учасникам, які взяли участь у Вікенд-школі духівників та провідників мирянських рухів УГКЦ.