У Львові відбулася зустріч Місіонарів Милосердя УГКЦ
  • Срд, 09/03/2016 - 16:34

9 березня 2016 р., у Львові Владика Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів УГКЦ, очолив зустріч Місіонарів Милосердя Української Греко-Католицької Церкви, в якій взяли участь два священики Київської архиєпархії.

Зустріч проходила у реколекційному центрі Львівської архиєпархії в Брюховичах, що неподалік Львова. Загалом у заході взяли участь понад 20 священиків, які обрані в своїх єпархіях Місіонарями Божого Милосердя.

В ході зустрічі духовенство обмінювалось думками, досвідом, пропозиціями та планами проведення заходів, щодо відзначення Ювілейного Року Божого Милосердя. Місіонарі також обговорювали плоди із зустрічі з Папою Римським, яка нещодавно проходила у Ватикані, та на якій вони отримали з рук Святішого Отця мандати бути особливими його посланцями в цей Ювілейний рік.

Під час зустрічі значну увагу посвятили Святій Тайні Сповіді, та ролі сповідника. Відтак, було зазначено, що сповідник може дати Церкві ще одного святого, але і може втратити його, при цьому було наголошено: «Священик є знаком і знаряддям Милосердного Бога до людей, тому будучи свідомим цієї місії, сповідник повинен бути живим свідком безмежної Любові Бога до кожної людини».