У Львові відбулись річні Збори Товариства українських каноністів
  • Птн, 28/12/2018 - 11:43

26 грудня 2018 року, у Патріаршому домі у Львові відбулись річні збори Товариства українських каноністів (церковних юристів).

Після вступної молитви на початку Зібрання, о. д-р Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн, виголосив доповідь на тему: «Томос, його генеза та перспектива розвитку Православної Церкви в окремій державі». В наступній частині Зборів о. Роман Тереховський представив членам Товариства сучасний стан праць над приготуванням повного Партикулярного права УГКЦ.

Опісля, о. д-р Андрій Танасійчук, голова Товариства, представив новий часопис IUS та звіт про діяльність Товариства за поточний рік. Крім того, було озвучено план наукових заходів, які планується провести в 2019 році.

Після завершення загальних зборів, у відповідності до статутних норм Правління Товариства, було вирішено прийняти трьох нових експертів з церковного права. Ними стали священнослужителі Української Греко-Католицької Церкви з Львівської архиєпархії та єпархії в Парижі.

Прес служба Товариства український каноністів

Довідка: Товариство українських каноністів Української Греко-Католицької Церкви діє в Україні з 2008 р., згідно затвердженого Статуту декретом (Р-08/685 від 29 листопада 2008 р.) б. п. Блаженнішого Любомира (Гузара). Воно об'єднує церковних юристів, експертів та фахівців східного канонічного права, які працюють в різних церковних установах, а саме в єпархіяльних управліннях, церковних трибуналах УГКЦ або займаються викладацькою діяльністю.

Метою Товариства є співпраця в галузі практики та науки серед спеціалістів канонічного права. Товариство займається дослідженням та вивченням церковного права, його популяризації підвищенням рівня знань у даній галузі.