У Львові відбулися реколекції для катехитів Донецького екзархату УГКЦ
  • Срд, 30/09/2015 - 09:45

25 – 27 вересня 2015 року відбулися реколекції для катехитів Донецького екзархату УГКЦ, які організувала с. Єроніма СНДМ, голова Катехитичної комісії Донецького екзархату УГКЦ. Дні духовної віднови відбулися у реколекційному будинку оо. василіян в Брюховичах на Львівщині за участю 30 осіб, які приїхали з різних міст України: Донецьк, Красноармійськ, Курахово, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Львів, Тернопіль, Київ, Вишгород.

Про це повідомила с. Єроніма Вовчак, голова Катехитичної комісії Донецького екзархату УГКЦ.

 

    Люди, більшість яких, в силу обставин, опинилися поза своєю домівкою, все ж дуже проникливо відчувають свою приналежність до УГКЦ в Донецькому екзархаті. Тому зустріч спільноти, яку вони цінують і люблять, була чи не найбільшою радістю і пережиттям в цих днях.

   Слово владики Венедикта, єпископа – помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, який розпочав ці реколекції, було добрим впровадженням в молитву, уважне слухання і відкриття свого серця на подальше діяння Духа Святого.А продовжив голошення Слова Божого о. Матей ,ЧСВВ. В своїх проповідях отець наголосив на важливості гідно, з любов’ю приймати свій хрест, «ярмо» якого стає «легким», якщо дивитися на нього з погляду Божого Провидіння і не боятися торкнутися його. Тоді Хрест Господній стає «зброєю миру і знаком радості» - саме такою була назва цих реколекцій.

   Завершилися дні духовної віднови в день свята Воздвиження Чесного Хреста ГНІХ. Після Божественної Літургії відбувся Чин вручення катехитам Благословення на катехитичну діяльність та спільне ділення пережитим досвідом і почутим Словом.

     Скріплені на дусі, зі словами вдячності Богу, провідникам і організаторам цих реколекцій, катехити роз’їхалися по своїх парафіях, щоб ще з більшою ревністю і любов’ю «проголошувати об’явлене Слово Боже і подавати науку Церкви» всім, до кого будуть послані служити.