У Львові відбулися реколекції для катехитів і вірян Донецького екзархату
  • Втр, 04/04/2017 - 17:57

З 30 березня по 2 квітня  в приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа в Рудно поблизу Львова відбулися реколекції для катехитів і вірян Донецького екзархату.  Духовний захід організувала с. Єроніма Вовчак, голова Катехитичної комісії Донецького екзархату, а провели його Сестри Служебниці НДМ (с. Любомира Надич і с. Тереза Безпалько). 

Три дні в тиші і молитві учасники реколекцій мали можливість «пильно проникнути духом у Святе Письмо» - завдяки «Lectiodivina» або «божественне читання»  - одного з найстаріших способів читання і молитви  Божим Словом.        

«Повірити у Христа» - такою була тема даних реколекцій, в якій учасники роздумували над дорогою Христового  учня (піти за Христом, бути з Ним, пережити моменти духовного піднесення і зради, а також – повернутися після відречення і зустрітися з Воскреслим Господом у Галилеї).

Учасниками реколекцій були катехити і вірні з Донецька, Дніпра, а також – переселенці з Вишгорода, Івано-Франківська, Львова.

 Згідно їхнього свідчення, досвід особистої зустрічі зі Словом: через Святе Письмо і Святі Тайни допомагав їм зрозуміти і прийняти правду про себе, а, отже - ставати більш вільними, це Слово зціляло, просвічувало, оживляло, давало надію. Тому, скріплені духовно, кожен повертався у свою «Галилею» - місце свого проживання, з великим бажанням жити цим Словом нащодень і бути свідком Його любові у світі.