У Львові відкрили вулицю Блаженнішого Любомира Гузара
  • Срд, 31/05/2023 - 15:07

У середу, 31 травня, у Львові урочисто відкрили вулицю імені Любомира Гузара. Вона розташована поруч з іншими вулицями, названими на честь видатних осіб.

«Радий, що ми зібралися тут, щоб ознаменувати вулицю Патріарха Любомира Гузара. Більшість із присутніх знають та пам'ятають його. Це не лише релігійний, але й культурний, громадський та політичний діяч. Він любив свій народ, жив для нього та старався для нього», – зазначив Митрополит та Архієпископ Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возьняк).

Як колись розповідав Tvoemisto.tv львівський екскурсувод Петро Радковець, до червня 2022 року у Львові була вулиця Льва Толстого. Потім її перейменували на вулицю Кардинала Гузара. Причому не лише у Львові таким чином вшанували цього Почесного громадянина нашого міста, колишнього главу УГКЦ. На його честь назвали вулиці в Івано-Франківську й Тернополі, також проспект у Києві.

«Ми одностайно прийняли рішення щодо найменування цієї вулиці в затишному куточку Львова іменем Любомира Гузара. Тут ступала його нога, а район був йому дуже близьким. Є певний символізм, що поряд є вулиця Йосипа Сліпого. Це пам'ять про людину, велич якої ми пізнаватимемо все більше», – каже міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Львівська вулиця Кардинала Гузара розташована поруч з іншими вулицями, названими на честь видатних осіб, як-от Генерала Тарнавського, Ольги Басараб, Йосифа Сліпого, Тютюнників та інших.