У Львові вперше відбулася зустріч Школи аніматорів в рамках Декади місійності
  • Чтв, 10/05/2018 - 12:50

Днями у Львові відбулася перша зустріч Школи аніматорів Декади місійності. Подія відбулася у форматі тренінгів (мала лекційний характер, але з практичними завданнями). Аніматорами Декади стали усі охочі — духовенство та миряни (дві або три особи з парафії). Організатори Школи аніматорів Декади місійності – Рада з питань євангелізації при Главі УГКЦ, яку очолює вл. Йосафат (Мощич).

“Декада місійності — це така програма, яка існує віддавна в нашій Церкві. Другий рік поспіль ми пропнуємо різноманітні євангелізаційні та молитовні заходи, які можна проводити на парафії в час Декади місійності – від Вознесіння до Пятидесятниці. Мета — допомогти вірним духовно підготуватися до святкування П’ятдесятниці. Однак, в цей час ми можемо не просто підготуватися до цього свята, а й переосмислити дар віри, дар Святого Духа, Котрого отримали у Таїнстві Хрещення. За допомогою зустрічей і вишколів ми пропонуємо мирянам і духовенству спробувати не тільки самому переосмислювати ці речі, а й спробувати всією парафіяльною спільнотою разом підготуватися до цього свята”, — підкреслила  Олеся Колос, координатор Школи аніматорів Декади місійності, секретар Ради з питань євангелізації.

Як повідомляють організатори, мета заходу: залучити активних мирян у парафії, семінаристів, монахів і монахинь провести різноманітні духовні заходи Декади місійності (аніматори отримають всі необхідні матеріали).  Це також нагода для євангелізації охрещених, місійної формація мирян та їх ознайомлення з документами Церкви про апостолят мирян. Окрім цього, подія відбувається, щоб допомогти мирянам отримати практичні навики для свідчення віри, проведення молитовного читання Святого Письма, малої групи ділення  , щоб започаткувати їх у парафії. Водночас, це нагода для розвитку співпраці пароха та активними парафіянами (та парафіяльними спільнотами) для пожвавлення життя парафії та розвитку нових спільних ініціатив.

Як зазначено у запрошенні, Школа тричі на рік матиме тематичні вишколи. Тематика кожної зустрічі буде підкріплена роботою у малих групах та практичними завданнями (біблійне читання Lectio Divina, молитва в стилі Тезе тощо).

За словами Олесі Колос, попередня зустріч відбулася в Чернівцях для Чернівецької єпархії, а після Львова (для Львівської архиєпархії) на подію слід очікувати в Хмельницькому для Кам’янець-Подільській єпархії. “Цього року на основі двох минулорічних вишколів ми зрозуміли, що є потреба їхати в окремі єпархії, адже так людям зручніше зібратися на таку зустріч. Тому наступного тижня ми будемо в Кам’янець-Подільській єпархії”, — зазначила Олеся Колос, координатор Школи аніматорів Декади місійності.

Додамо, що в Чернівцях захід відвідали біля 40 людей, у Львові — 20 учасників, а в Хмельницькому організатори сподіваються побачити 40 відвідувачів.