У Львові вшанували пам’ять Героїв Крут
  • Срд, 30/01/2013 - 00:00

29 січня 2013 року у Львівському державному ліцеї ім. Героїв Крут, як також поза його межами за участю ліцеїстів, відбувалися урочистості з нагоди відзначення 95-ої річниці бою під Крутами.

 

Після покладання квітів на могилу учасника цих знаменних бойових дій Ігоря Лоського на Личаківському цвинтарі (67 поле почесних поховань) керівництвом області, міста, громадськими організаціями, керівниками військових структур та закладів Львівщини капелани ліцею о. Андрій та о. Михайло відслужили панахиду за полеглими борцями за волю України.

 

Далі відбулося проходження урочистим маршем та вечір-реквієм за участю ліцеїстів, курсантів, молоді, ветеранів ОУН-УПА (клуб ліцею) і військових капеланів. Завершилися урочистості свічковою ходою пам’яті ліцеїстів і молоді м. Львова (алея проспекту Свободи, пам’ятник Т. Шевченкові – Марійська площа).

 

По завершенні походу біля пам’ятника Тарасові Шевченку молоді люди свічками виклали «Слава Героям Крут» на знак пошани до тих, хто 95 років тому загинув за Україну під Крутами, і в честь яких був названий ліцей.

Департамент інформації Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії