У Львові вшанували пам'ять Патріарха Йосифа
  • Пон, 18/02/2013 - 13:16

У неділю, 17 лютого,  в день 121-ої річниці від дня народження видатного українця, Глави Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Йосифа Сліпого, у Львові спільною молитвою вшанували пам’ять цього великого ісповідника віри. Зокрема, в Архикатедральному Соборі Святого Юра, на місці спочинку Слуги Божого Патріарха Йосифа, в крипті храму по завершенні недільної Божественної Літургії, була відслужена панахида, та промовлена молитва за його прославу.

Напередодні річниці, в Будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) була представлена літературно-музична композиція «Патріарх Йосиф Сліпий. Через терни до зірок».

Мистецьке дійство про героїчний життєвий шлях та служіння визначної постаті УГКЦ ХХ століття Патріарха Йосифа підготували учнівський та педагогічний колективи ССЗШ № 5 ім. І. Кокорудзів. До речі, цим навчальним закладом духовно опікується отець-доктор Андрій Дикий, сотрудник Архикатедрального собору Святого Юра.

У заході також взяли участь студенти та викладачі ЛДМУ ім. С. П. Людкевича, жіночий хор «Дівочі Мрії» під керівництвом п. Надії Поворозник, студентка Львівської музичної академії ім. М. Лисенка Мар’яна Кучма, чоловічий вокальний ансамбль «Шоста нота».

Зазначимо, що в урочистому вшануванні світлої пам’яті Патріарха Йосифа також взяв участь високопреподобний ієромонах студійського уставу Рафаїл Турконяк, який знав особисто Патріарха Йосифа. Отець-доктор поділився із молоддю своїми спогадами про надзвичайно просту і скромну, але водночас вольову, сильну і непересічну особистість Патріарха Йосифа. У своєму слові о. Рафаїл підкреслив, що молодим належить майбутнє нашої держави і Церкви та побажав їм бути гідними продовжувачами нашої славетної історії.

Віра Ценглевич

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua