У Львові вшанували полеглих воїнів-афганців
  • Чтв, 16/02/2017 - 14:24

15 лютого у Львові вшанували учасників бойових дій на території Республіки Афганістан. Керівництво міста і області, громадськість та небайдужі львів’яни поклали квіти до пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр». Опісля біля новоосвяченого військового храму Стрітення Господнього відбулась екуменічна панахида та громадське віче.

«Сьогодні є особливий день, особливо для тих, хто має цей біль у серці, який не вщухає багато років. Сьогодні ми згадуємо тих, кого нема. Сьогодні ми молимо Господа Бога, щоб дав мудрості керівництву держави, усім, кого це стосується, щоб ми гордились сильною Україною, на яку ніхто ніколи не посміє нападати. Хочу особливо подякувати Владиці за мудре рішення, щоб постав цей Храм. Особлива подяка отцю Степану Сусу. Це дуже важливо, бо без Божої ласки ми нічого в цьому житті не зробимо», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Очолив екуменічну панахиду, яку відбулась біля новоосвяченого  військового храму Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

«Щиро дякую усім, хто прийшов помолитись. Тут багато ветеранів Афганістану, які там боролись, які втратили там своїх друзів. Ми просимо Бога, щоб у наш час війна, яка проходить на Сході України, якнайшвидше завершилась, щоб люди не гинули. Особливо хочеться ще раз подякувати ветеранам, воїнам-афганцям, які спорудили цей храм, які через цей храм об’єднали усіх інших. Це є святиня, яка об’єднує нас і направляє наш погляд до Бога. Ця святиня стане святинею молінні  і за живих, і за уснулих, які відійшли до вічності», - зазначив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк).

Нагадаємо, що вчора відбулось освячення військового храму Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ (вул. Батуринська, 1), спорудженого воїнами-афганцями та капеланами Центру військового капеланства у пам’ять про полеглих в Афганістані, на Майдані, сході України. Також сьогодні також члени правління ЛОО Української Спілки ветеранів Афганістану спільно з представниками влади поклали квіти та запалили лампадки до могил генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка, могил Героїв Небесної Сотні та учасників АТО на Личаківському кладовищі.