У Львові вшанували загиблих під час Революції Гідності
  • Пон, 21/11/2016 - 20:10

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, у Львові вшанували загиблих під час Революції Гідності та усіх борців за волю України. На полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища студентська молодь, громадські організації, представники влади, освітяни, духовенство та активні мешканці міста урочисто поклали квіти до могил Героїв, запалили лампадки і спільно помолились поминальну панахиду. Долучився до заходів і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Бог-Творець подарував нам це в своєму Божому промислі – мати людську гідність і бути свобідним. Сьогодні ми маємо на це часто особливий наголос – тому що наша свобода була під загрозою, і треба було сучасних Ангелів, Ангелів ХХІ ст., які би віддали своє життя, відстоюючи нашу свободу і гідність. І це люди, за яких ми сьогодні молимось, це люди, яким ми жертвуємо нашу прощу вдячності. Вони є сьогодні нашими Ангелами. І ми дуже віримо, що вони надалі оберігають нас з високого неба», - зазначив владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Також у Львові відбувся «Молитовний Майдан», під час якого львів’яни та гості міста разом із духовенством помолилися за Україну та її захисників.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні відзначають третю річницю Революції Гідності. 21 листопада 2013 року у Києві відбулись перші протести української молоді у відповідь на рішення Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.