У Львові завершилась І Міжнародна асамблея вищих настоятелів спільнот богопосвячених осіб УГКЦ
  • Птн, 20/10/2017 - 14:53

Протягом 16-19 вересня вперше проходила Міжнародна асамблея вищих настоятелів та настоятельок спільнот богопосвячених осіб УГКЦ. На захід до Львова прибуло понад 70 учасників із 12 країн світу, щоб поговорити про виклики і труднощі служіння богопосвячених осіб.

За словами голови Патріаршої комісії у справах монашества владики Михайла Бубнія, основна стратегія зібрання – це жива богопосвячена спільнота. «Мета заходу полягає в переосмисленні служіння богопосвячених осіб. Ми хочемо поглянути, що можемо зробити для того, щоб краще послужити Церкві, людям та подолати певні труднощі… Наприклад, у деяких країнах світу є брак покликань до богопосвяченого життя».

На асамблею завітали Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, Архиєпископ Циріл Василь, Секретар Конгрегації для Східних Церков, владика Гліб Лончина, Єпископ єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, владика Ніл Лущак, Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії, та монсеньйор Йосеф Ґрек, перший секретар Апостольської нунціатури в Україні.

У своїй доповіді Блаженніший Святослав зазначив: «Богопосвячені особи покликані свідчити про Царство Небесне, почуваючись членами великої спільноти! Їхнє завдання – показати реальну присутність вічного в теперішньому».

Ключовими моментами події стали доповіді та дискусії, теми яких стосуються зовнішніх і внутрішніх викликів, а також викликів Церкви щодо богопосвячених осіб у сучасному світі. Крім дискусії, у групах вироблялася стратегія монашого служіння і праці. Зокрема, було чотири групи, у кожній з яких є представники з різних країн. У них учасники висловлювали свої думки чи пропозиції про те, як вони бачать вирішення тих чи інших труднощів.