У Львові завершилася щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи
  • Нед, 26/10/2014 - 20:15

Архиєрейською Божественною Літургією в соборі Святого Юра, що у Львові, завершилася щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи. Пригадуємо, що Зустріч, яка цього разу присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля, розпочалася 24 жовтня.

Під час проповіді Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, сказав: «Сьогодні ми возносимо до Господа молитву подяки за 25 років свободи УГКЦ на рідних землях. Згадаймо листопад 1989 року, який став поворотним моментом історії Європи. Упав Берлінський мур. Господь почав міняти історію поділеної Європи. Тоді Він навідується і до нашого народу, кажучи: “Не плач, ось я приходжу як Визволитель…”». Проповідник підкреслив, що через 25 років Господь воскресив Церкву до нового буття, що мало вселенське значення. «Ми питаємо себе сьогодні: для чого Він нас воскресив і яке завдання нам дає? А Господь відповідає, що ми повинні бути свідками Його воскресіння, проповідниками Його сили і носіями віри, яка є основою і фундаментом українського буття». Глава Церкви під час проповіді підкреслив, що Бог кличе нас бути християнами нового часу, бути Його свідками і ділитися Його вірою.

«Воскресивши нашу Церкву, Спаситель віддає нас своїй Матері Марії, яка чуває над нами і охороняє нас своїм покровом. Нехай  вона обітре сльози наших матерів і тримає за руку наших дітей. Нехай вона буде нашою охороною навіки», - сказав проповідник.

Під час Богослужіння для привселюдного почитання виставили мощі святого Папи Івана Павла II.

Наприкінці Літургії всі єпископи помолилися Панахиду та Молитву за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.