У Люблінському католицькому університеті почали навчання 36 ув'язнених
  • Птн, 01/11/2013 - 15:41

Навчання зі соціальної роботи в Люблінському католицькому університеті Івана Павла II розпочали 36 ув'язнених. Урочисте відкриття навчального року для цих студентів відбулось у четвер у Слідчому Ізоляторі в Любліні.

Директор Інституту психології, професор Івона Невядомска, повідомила агенції PAP, що ідея залучати до навчання на університетському рівні засуджених осіб поки що експериментальна та інноваційна. Основною метою навчання є створити можливості, щоб засуджені змогли повернутися у суспільство без тавруванняї та соціальної ізоляції.

За її словами, цього особливим чином можна досягнути через соціальну допомогу – streetworkig, де ці студенти, з одного боку, будуть здобувати навички та знання, а з іншого – зроблять свій великий внесок.

«Ці люди часто мають набагато ширші знання проблем, що виникають у складних умовах, ніж соціальний працівник. Таким чином, вони можуть вказувати на розв’язання багатьох питань, що стосуються методів і засобів здійснення такої соціальної роботи на вулиці», – сказала вона.

Навчання почали 36 ув'язнених (тільки чоловіки) з різних в'язниць Польщі. Перший рік вони будуть вчитися під вартою, а два наступні – у напіввідкритому режимі.

Однак, за процесом навчання, як експериментальним та інноваційним, будуть спостерігати чимало фахівців, щоб визначити його ефективність і доцільність.

За матеріалами http://info.wiara.pl