У Люрді розпочалося 61-е Міжнародне військове паломництво
  • Нед, 19/05/2019 - 09:34

17 травня 2019 року у французькому місті Люрд розпочалося 61-е Міжнародне паломництво для військовослужбовців під гаслом «Шукай миру і його тримайся», в якому беруть участь українські військові та їхні капелани.

Кількість українських паломників цього року налічує 106 осіб, серед яких – курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, працівники Збройних сил України та інших військових формувань, поранені військовослужбовці, матері та дружини загиблих воїнів у російсько-українській війні та військові капелани, які цими днями разом з військовослужбовцями інших країн моляться за мир в Україні та усьому світі. 

СВІТЛИНИ

Українські прочани майже тиждень їхали до місця паломництва. Очолив делегацію з України військовий єпископ Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. Паломництво у Люрді триватиме до 19 травня. Організацію поїздки українських військовослужбовців координує Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ спільно з Патріаршим паломницьким центром та за сприяння Міністерства оборони України.

Довідка:

Історія цього паломництва до чудотворного місця в Люрді бере свій початок з 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег із Німеччини, щоб спільно зі своїми родинами помолитися за мир у всьому світі. Від того часу кількість учасників прощі значно зросла. Сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року, за сприяння Міністерства оборони, участь в міжнародному паломництві бере військова делегація Збройних сил України. Для українських військовослужбовців це вже 23-є військове паломницво до відпустового місця в Люрді.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ