У Люрді відбувається віртуальне паломництво
  • Чтв, 16/07/2020 - 16:07

Люрд уже готовий до першого в історії цього санктуарію міжнародного віртуального паломництва. Воно відбувається сьогодні, 16 липня, в річницю останнього об’явлення Марії. Як каже ректор санктуарію, ця ініціатива виявилася необхідною, оскільки багато віруючих, особливо хворих, які щороку здійснювали паломництво до Люрду, відчувають сильну тугу за цим місцем, а пандемія та санітарні обмеження означають, що цього року вони не можуть бути тут особисто.

Саме для них підготували цілоденну програму, що транслюється в Інтернеті: молитви в гроті об’явлень, Євхаристія та традиційна хода зі свічками. Також відбуваються численні свідчення. Вірні, як у Люрді, так і у своїх будинках, діляться власним досвідом, пов’язнаним із цим місцем. О. Олів'є Рібадо Дюма переконаний, що цього дня Люрд знову з’явився світові у всій красі.

«Треба усвідомлювати, що Люрд такий чудовий, бо це місце всенародної побожності. Це місце, де людям часто бракує слів, щоби висловити свою віру – зазначив ректор санктуарію в Люрді. – Але їхнє серце наповнене цією вірою, бо можуть торкнутися скелі в гроті об’явлень, бо вода є для них знаком того, чого досвідчили в Люрді й що візьмуть зі собою додому, бо коли в процесії несуть запалену свічку, бачать у ній символ свого хрещення і воскресіння. Це дуже прості знаки, але саме в них виражається переповнене серце вірних, які довіряють Господу. І мушу сказати, що я в захваті від цього. Так щодня тут, в Люрді, відбуваються чудові речі».