У лютому 2016 року Папа відвідає Мексику. Програма
  • Нед, 13/12/2015 - 13:50

У суботу, 12 грудня 2015 р., під час Святої Меси в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди літургійного спомину Пречистої Діви Марії, Яку почитають в санктуарії в Ґвадалупе (Мексика), Папа Франциск оголосив, що 13 лютого 2016 р. здійснить паломництво до цього Марійського відпустового місця. З цієї нагоди у Ватикані оприлюднено програму Апостольської подорожі до Мексики, яка відбуватиметься від 12 до 18 лютого.

Подорож розпочнеться у п’ятницю, 12 лютого, з Римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, звідки о 12:30 місцевого часу літак зі Святішим Отцем на борту вилетить в напрямку столиці Мексики міста Мехіко, куди прибуде після 14-годинного перельоту о 19:30 місцевого часу. На вечір прибуття передбачено лише офіційну зустріч в аеропорту «Беніто Хуарес».

Субота, 13 лютого, розпочнеться з церемонії привітання, яка відбудеться в Національному Палаці та буде поєднана з візитом ввічливості до Глави Держави та зустріччю з представниками влади, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу. Звідти Єпископ Риму від’їде до катедрального собору, де відбудеться зустріч з мексиканським єпископатом. Ввечері Святіший Отець очолить Євхаристійне богослуження у базиліці в Ґвадалупе.

У неділю, 14 лютого, Папа вранці відслужить Святу Месу в передмісті Мехіко Екатепек, а ввечері відвідає педіатричну лікарню в Мехіко та зустрінеться зі світом культури в Національному концертному залі.

У понеділок, 15 лютого, Святіший Отець відлетить на південь країни, де в місті Сан-Крістобал-де-Лас-Касас на муніципальному стадіоні відслужить Святу Месу за участю спільнот тубільних народів штату Чіапасас, після якої пообідає разом з їхніми представниками. Після обіду, відвідавши катедральний собор, Наступник святого Петра вилетить до міста Тустла-Ґутєррес, де відбудеться зустріч з сім’ями, після якої він повернеться до Мехіко.

У вівторок, 16 лютого, Глава Католицької Церкви відвідає місто Морелію де помолиться Євхаристіне богослуження з духовенством, богопосвяченими особами та семінаристами, відвідає місцеву катедру та зустрінеться з молоддю.

Наступним містом, яке відвідає Папа, є Сюдад-Хаурес на півночі країни, на кордоні з США. Прибувши туди вранці, 17 лютого, він відвідає пенітенціарну установу, а опівдні зустрінеться з представниками світу праці. А відслуживши Святу Месу в місцевому виставковому центрі, що буде заключним богослуженням цієї Апостольської Подорожі, від’їде до аеропорту, звідки після церемонії прощання вирушить до Риму.