У лютому відбудеться проща монашества УГКЦ до Вінниці
  • Втр, 04/02/2020 - 17:25

22 лютого 2020 року, з нагоди Дня богопосвячених осіб, відбудеться проща монашества УГКЦ до міста Вінниці. Проща присвячується місійним завданням богопосвячених осіб за заступництвом святого Івана Павла ІІ з нагоди сторіччя від дня його народження.

Богослов, професор, актор, папа Іван Павло ІІ зробив завданням цілого свого життя слова Ісуса Христа «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи». Під таким ж гаслом буде проходити й проща монашества'2020 до м. Вінниця.

У програмі святкування Дня богопосвячених осіб відбудеться: о 9.00 Утреня у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, а о 10.00 — Архиєрейська Божественна Літургія (вул. Київська, 1). Об 11.30 розпочнеться похід від храму Покрови Пресвятої Богородиці до храму Святої Діви Марії Ангельської (вул. Соборна, 12). Тут відбудеться покладення квітів до пам’ятника Івана Павла ІІ та молитва до святого папи за успіх місій у час війни і миру.

Відтак о 14.45 у храмі Покрови Пресвятої Богородиці буде лекція о. Андрія Зелінського щодо ціннісних аспектів богопосвяченого життя в контексті викликів сучасності. І на завершення о 16.00 відбудеться вистава аматорського театру «Алетея».