У м. Ірпінь освятили пам’ятну таблицю загиблому герою
  • Птн, 06/10/2017 - 09:25

У середу, 4 жовтня 2017 року, в місті Ірпінь відбулося відкриття та освячення пам’ятної таблиці загиблому герою Олександрові Єрощенку. Молитву освячення таблиці а також панахиду за героїв України на міському кладовищі очолив отець Віталій Воєца, військово-медичний капелан УГКЦ та друг родини загиблого.

Світлини.

Поминальні заходи було приурочено до річниці з дня народження Олександра. Участь у них взяли рідні і близькі героя, побратими та військовий оркестр.

У своєму слові до присутніх отець Віталій Воєца подякував матері Олександра та всім матерям за їхніх синів, за героїв України, за те, що виховали дітей у дусі патріотизму, готовності до самопожертви  і справжньої вірності Батьківщині, українському народові, побратимам.

“Герої не вмирають! – наголосив капелан. – Ми дякуємо їм за можливість жити! І будемо завжди пам’ятати про їхній подвиг!”.

Довідка.
Олександр Єрощенко — мол.сержант ЗСУ 95 оамбр. Загинув 14.02.15 в бою під Дебальцевим.  Працював вчителем історії у школі, науковим співробітником Національного військово-історичного музею України.  Євромайданівець. Олександр загинув під час порятунку пораненого побратима. Залишились 11-річна донька. Нагороджений орденом «За мужність» 3 ст. Одну з вулиць Ірпеня було названо в честь Олександра.