У м. Ізмаїл Одеської області створено нову парафію УГКЦ
  • Срд, 03/10/2018 - 12:43

З цієї нагоди 16 вересня 2018 року відбулося представлення та урочисте призначення о. Василя Довгого – адміністратора новоутвореної парафії Святого священномученика Йосафата Кунцевича.

Згідно з розпорядженням владики Михайла, Екзарха Одеського, до Ізмаїла прибув віце-канцлер Одеського екзархату о. ліц. Петро Маковецький, який очолив Божественну Літургію та урочисто зачитав декрет призначення. На радісну і урочисту Божественну Літургію вірні зібралися у приватному будинку, позаяк ще не мають ні свого храму, ні іншого приміщення для молитви та проведення богослужінь.

Після Літургії о. Петро передав щирі привітання від владики Михайла для о. Василя Довгого та парафіян, наголосивши на важливості цієї події для їхньої спільноти,  оскільки цілий рік вірні молили Господа Бога і чекали на свого душпастиря.

Звертаючись до новопризначеного адміністратора о. Василя, віце-канцлер екзархату, побажав йому мудрості, терпеливості та великої довіри до Бога у нелегкому служінні на Півдні України. Також подякував усім присутнім за їхнє бажання заснувати громаду УГКЦ у м. Ізмаїлі та жертовне служіння для Христової Церкви.

Прес-служба Одеського екзархату