У Маріямполі завершили створення першого в Україні Біблійного саду
  • Пон, 26/11/2018 - 10:09

Єдиний в Україні та один із найбільших у Європі Біблійний сад закладений у містечку Пречистої Діви Марії – Маріямполі, що на Івано-Франківщині, 4 квітня 2011 року.

Перші дерева в ньому посадили священики трьох Церков: Греко-Католицької, Православної і Римо-Католицької, а  сьогодні можна стверджувати, що він уже завершений.

Автором ідеї та головним організатором робіт став голова громадської організації «Комітет з відродження Маріямполя» професор Івано-Франківського національного медичного університету п. Володимир Боцюрко.

Метою створення такого саду було надати можливість вивчати Біблію просто неба. Територія саду становить більше від одного гектара. Він поділений на дві рівні частини: зліва представлені локації, де описані події Старого Завіту, а справа – Нового Завіту.

Вхід здійснюється через ковані «Райські ворота». Усі скульптури і композиції розміщені в хронологічному порядку від перших людей, які згадуються у Біблії – Адама і Єви, і закінчуючи Вознесінням Ісуса Христа на Оливній горі в Єрусалимі. Зараз у саду росте більше ніж 25 видів біблійних дерев і кущів.

Біля кожного експонату розміщена табличка, на якій вказано, де вони згадуються в Біблії, та їх богословське значення. Таким чином, кожний відвідувач може самостійно без екскурсовода пізнавати Біблію та ще й вивчати ботаніку.

Затишок і особливо чисте повітря, настояне на фітонцидах, забезпечує чотирьохсотметрова по периметру огорожа із акуратно підстрижених майже тисячі хвойних дерев. Тому відвідувачі отримуватимуть не тільки духовне, а й фізичне оздоровлення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua