У Мексиці католицьких катехитів вигнали з університету
  • Втр, 14/05/2013 - 09:16

300 катехитів архиєпархії Мехіко вигнали з території Латиноамериканського університету в мексиканській столиці за наказом ректора, який заявив, що вуз є «світською установою», незважаючи на те, що раніше були укладені всі необхідні контракти для проведення заходів в рамках XII Тижня катехитів, пише InfoCatólica.

Скарга надійшла від директора Комісії з катехизації архиєпархії Мехіко – священика Едуардо Меркадо Гусмана. Священик повідомляє, що «6 травня за наказом ректора катехитів вигнали охоронці, незважаючи на те, що була заплачена квота у розмірі 2500 доларів і отримано необхідний дозвіл для роботи катехитів тут у перший день XII Архиєпархіального тижня катехитів».

Священик пояснив, що з університетом було укладено угоду про використання актового залу для проведення катехизаторських заходів для школярів. На думку Едуардо Гусмана, ректору не сподобалося, що в залі співали молитовні гімни, тому була послана охорона за наказом звільнити актовий зал. Катехитам не залишили ніякої можливості для діалогу.

За матеріалами www.sedmitza.ru