У Мексиці вбили ще одного священника
  • Втр, 14/02/2023 - 16:17

Для католицьких священників, Мексика залишається однією із найбільш небезпечних  країн у світі. «Вже черговий раз у цій країні вбили священника», - написав в неділю місцевий «El Informador».

Хуан Ангуло Фонсека, 53-річний священник зі штату Халіско, помер від двох пострілів з рушниці у п’ятницю у м.

Як інформують місцеві ЗМІ, вбивство відбулось у присутності групи осіб та було зняте на відео. Підозрюваний, який на момент вбивства був замаскований, за версією поліції є біологічним братом священника. Після вчиненого вбивства він втік на мотоциклі. Прокуратура висунула припущення, що вбивство могло відбутись на тлі родинної суперечки, ймовірно – поділу землі, однак остаточно причину вбивства ще не встановлено.

Це вже восьме вбивство католицького священника за період чотирьохрічного правління президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора. За часів його попередника Енріке Пені Нієто (2012-2018 рр.) було вбито 26 священників. До того правив Феліпе Кальдерон, і за його каденції було вбито 17 католицьких священників у Мексиці.

«97 відсотків цих вбивств не вдалось розслідувати», - інформує Католицький мультимедійний центр Мексиканської Церкви. Критики вбачають у цих інцидентах вияв поразки стратегії безпеки і загальної безкарності у Мексиці, яка дає кримінальним угрупуванням необмежену владу.