У Мексиці збудують найбільшу статую Богородиці в світі
  • Птн, 13/10/2017 - 19:03

Влада північно-центрального мексиканського штату Сакатекас розповіла про свої плани спорудити найбільшу у світі статую Діви Марії Гвадалупської, народної покровительки. Висота статуї становитиме 47 метрів, і вона буде найвищою релігійною статуєю в країні.

Майбутня статує буде трохи вищою за фігуру Діви Миру у Венесуелі, яка є найвищою статуєю Марії у світі.

Вона також стане вищою від інших відомих релігійних споруд в Мексиці, як наприклад статуї Христа Царя в штатах Агуаскальєнтес та Гуанахуато. У 2012 році Папа Бенедикт XVI пролітав поблизу неї на літаку та відправив неподалік Літургію.

Представники місцевої влади розповідають, що метою спорудження такої статуї є бажання привернути увагу більшої кількості туристів. Вартість проекту становитиме близько 4,23 мільйони доларів. 62,5% суми нададуть приватні особи.

Витрачання громадських коштів на спорудження релігійних пам’ятників є предметом суперечки в Мексиці, де відносини держава-церква є напруженими впродовж останнього століття, а політики відкрито декларують свою антиклерикальну позицію. Мер муніципалітету Гвадалупе, де буде розташована статуя, розповів представникам ЗМІ, що їхньою метою є поширювати релігійний туризм – як це сталось у Пуеблі після побудови статуй, інформує Catholic Herald.