У Мельбурні розпочалися курси української вишивки
  • Срд, 08/03/2017 - 16:45

67 осіб відвідало першу сесію майстерні української вишивки, організовану Українською Католицькою Лігою жінок Австралії при Катедрі Петра і Павла у Північному Мельбурні.

Перший день навчання відкрила організатор курсів Ганна Полатайко. Вона зачитала спеціальну молитву для вишивальниць та розповіла присутнім про курс.

Від імені фундації Карпати, за підтримки якої відбувається майстерня, виступив Ярема Полатайко, а Владика Петро Стасюк представляв духовенство та Фундацію Шептицького. Він зазначив, що є дуже задоволений, що курси вдалося організувати, адже вишивка, за його словами це серце та душа української культури.

У класах вишивки навчаються діти та молоді жінки, які проживають у Мельбурні та околицях.

Зазначимо, ідея організації курсів вишивки в Української Католицької ліги жінок Австралії (мельбурнське відділення) з’явилася вже давно проте тільки зараз її вдалося здійснити.

Курси вдалося організувати завдяки підтримці Культурної Фундації ім. Митрополита Андрея Шептицького, Спілки Дністер та Фундації Карпати.

Варто зауважити, що перші курси української вишивки відбулися у Мельбурні в 1977 році, тоді їх відвідало 10 жінок, а вишивці навчала пані Ольга Коцюмбас.

Українська Католицька Ліга Жінок в Австралії (УКЛЖА) об’єднує українських католицьких жінок Австралії. Мельнбурнське відділення Ліги діє при Катедрі св. Петра і Павла. Членами його є близько п’ятдесят українок. У діяльності УКЛЖА керується вченням Христа та Католицької Церкви. Своїм завданням члени організації вважають духовний розвиток, плекання традицій УГКЦ, а також популяризацію віри та культури серед жінок інших парафій.