У Мельбурні співали Колядки при свічках
  • Втр, 17/01/2017 - 09:17

15 грудня на площі перед катедрою Української Греко-Католицької церкви у Північному Мельбурні пройшов традиційний концерт Колядки при свічках.

Захід Колядки при свічках відбувається під егідою єпархії УГКЦ в Австралії та Новій Зеландії та проходить вже сьомий рік поспіль. Цьогорічний концерт відвідало близько 200 осіб, зокрема священнослужителі, сестри, парафіяни та їх родини та також друзі парафіяльної спільноти.

На початку концерту його ведучий Славко Когут, представив Владику Петра Стасюка, який привітав усіх присутніх, хто прийшов розділити радість з нагоди Різдва Христового та висловити подяку усім, хто долучився до проведення заходу: організаторам, учасникам та присутнім парафіянам. Він додав, що щороку все більше і більше молодих сімей приходять з дітьми на Колядки.

Славко Когут по порядку представив кожного з виступаючих: Катедральний Хор під керівництвом Володимира Головка, ансамбль Родина, під керівництвом Мирослава Гранолича – незмінні учасники Колядок при свічках. До них долучилися два нові учасники: нещодавно створений Молодіжний Катедральний Хор, під керівництвом Андрія Берника, дитячий ансамбль, під керівництвом сестер Лукії та Мокрини, а також два молоді виконавці Алісія Солочинська та Джоанна Цкуй, якій завжди дуже гарно сприймає публіка як на колядках так і на інших імпрезах церковної громади. Кожен хор виконав по дві – три колядки, а молоді виконавці по одній та дві.

Особливо приємно було бачити присутність молодих родин з дітьми, які прийшли щоб разом поспівати колядок, як українською так і англійською мовами. Вона також активно спілкувалися з друзями та навіть мали нагоду зробити сімейні фото. Виступи юних виконавців були дуже жваві та гарні. Варто зазначити, що присутність молодих батьків з дітьми долали вечору радості та спонтанності.

Жінки з парафіяльної кухні приготували кутю, якою частували усіх присутніх, а члени Парафіяльної Ради Василь Михалик, Фелікс Фігурек та Зенон Фігурек готували сосиски та бургери, якими також усі охоче пригощалися.

Після того, коли Славко Когут подякував усім за присутність, багато гостей залашилося спілкуватися на галявині перед Катедрою.

о. Петро Струк