У Миколаєві відзначили 150-ліття з дня народження митрополита Андрея Шептицького
  • Срд, 09/12/2015 - 16:58

5 грудня в м. Миколаєві, у парафії Покрови Пресвятої Богородиці, парохом якої є о. Тарас Павлюс, відзначили 150-ліття з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Урочистості розпочали з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив екзарх Одеський та Адміністратор Кримський Михайло (Бубній), а до участі долучилися священики з Миколаївського та Херсонського деканатів.

«Син свого народу, він охоплював своєю молитвою, своїми ідеями  всю Україну. Думав і за тих, хто був поза межами країни, адже був главою Української Греко-Католицької Церкви, представництва якої є по всьому світу. Коли він спілкувався з людьми, то бачив їхні конкретні потреби і дуже багато допомагав», - сказав владика Михайло, підкреслюючи виняткову роль митрополита Шептицького в історії українського народу.

Примітно, що Літургія об’єднала представників різних християнських конфесій, які існують у Миколаєві. До участі чи не вперше, за історію розвитку греко-католицької громади у місті, долучився й новообраний міський голова Олександр Сєнкевич. «Релігій багато, а Бог один. Потрібно поважати всі релігійні конфесії, які є, - зауважив мер Миколаєва. – Адже й сам митрополит Андрей Шептицький зробив багато не тільки для Греко-Католицької Церкви, а й загалом для об’єднання людей навколо християнства».

Продовжилося святкування 150-річчя з дня народження «українського Мойсея» урочистим концертом. Семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії представили городянам виставу «Слідами митрополита Андрея» про життя духовного глави українського народу, починаючи від юнацьких років і аж до останніх хвилин життя. Своїми виступами глядачів порадували колективи Миколаївського коледжу культури та мистецтв, дитячої музичної школи № 3, а також Народний хор імені М. Аркаса Миколаївської філії Київського національного університету культури та мистецтв. Завершився вечір церковним гімном «Боже великий, єдиний», в якому всі присутні помолились за кращу долю українського народу.

Прес-служба Одеського екзархату