У Мілані відбувся дитячий християнський табір "Ми всі - діти Марії"
  • Срд, 20/06/2018 - 12:20

Дитячий християнський табір при громаді cвятого cвященномученика Йосафата міста Мілана цього року відбувся під девізом "Ми всі - діти Марії ". 

14 -17 червня 41 дитина разом з о.Ігорем Крупою та групою аніматорів духовно відновлювалися у гірському містечку Brusson, Valle D'Aosta. Саме тут, відірвані від такого вже звичного для сучасного покоління віртуального світу, діти у гармонії з природою насолоджувалися живим спілкуванням, іграми на свіжому повітрі, спільною молитвою. Оскільки назва цього мальовничого містечка походить від латинського Bruxeum – золоті копальні, то діти відвідали старовинну золоту шахту Chamousira Brusson. Там вони дізналися все про добування золота і нелегку працю шахтарів.

Упродовж чотирьох днів діти брали участь у різноманітних змаганнях та конкурсах, вікторинах та естафетах. Як і минулого року, особливе місце займали змагання з футболу між командами. Такий інтенсивний щоденний розпорядок потребував невеличкого релаксу. Його усі отримали у термальному спа-центрі Monterosa Terme, де з радістю плавали у термальному басейні та насолоджувались гідромасажем. Родзинкою цьогорічного табору по праву можна назвати дитячий ляльковий театр. З допомогою аніматорів кожна команда представила одну з чотирьох притч - про блудного сина, про таланти, про доброго самарянина і про бенкет. Приємно було спостерігати, як серйозно діти поставилися до своїх ролей і з яким розумінням виконували поставлене завдання. У такий спосіб програму табору було реалізовано в чотирьох напрямках - фізичному, творчому, інтелектуальному і духовному.

Окрім того, як згадку про час, проведений в цьому прекрасному місці, діти повезли додому футболки, які самостійно розфарбували спеціальними фарбами. Одну футболку з вдячністю від дітей і аніматорів подаровали о.Ігору.

Кожен день починався із ранкової зарядки і спільної молитви, вечірня програма щодня була різною: перегляд фільму, катехизм. Завершився табір дискотекою для дітей.

У неділю о. Ігор відслужив подячну Святу Літургію, під час якої всі діти змогли приступити до Євхаристії. У своїй проповіді капелан громади сказав наступне: "Всі ми знаємо, що Царство Боже - це там, де добре. І коли ми тут разом гралися, разом танцювали, співали чи малювали, ми теж творили, у свій спосіб Царство Боже, тому що ми були разом. На перший погляд, виглядає, що ви ще маленькі. Та хочу вас запевнити, що ви знаєте і вмієте дуже багато. Ви всі дуже талановиті, здібні, чемні, добрі, співчутливі, слухняні. Тільки залишайтеся такими й надалі! Тож нехай те добре і світле, що ми тут разом пробували побудувати, ви будете продовжувати там, куди повернетесь. І нехай у цьому допомагає нам Господь!"

Повідомила Люда Свитка