У місті Бершадь владика Йосиф Мілян освятив новий храм УГКЦ
  • Пон, 23/09/2019 - 14:18

22 вересня 2019 року у місті Бершадь, що на Вінниччині, владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, освятив новий храм УГКЦ.

Як повідомили на сайті місцевої парафії УГКЦ, цей день назавжди увійде в історію Бершаді: «Ще кілька років тому на місці храму був пустир. А сьогодні –  сотні людей єдиним серце славили Бога».

Чин освячення храму і престолу звершив владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії. Разом з єпископом до парафії цього дня завітали представники курії Київської архиєпархії, а зокрема; канцлер курії протоієрей Василь Чудійович, секретар владики о. Роман Улей та диякон Михайло Продиус.

На свято також численно прибули священники Вінницького деканату; протопресвітер Вінницький протоієрей Миколай Дуркалець, о. Ярослав Кондера (парафія УГКЦ у м. Жмеремка), о. Лука Шаламай  (Чину Воплоченого Слова із м. Вінниця), о. Дмитро Белей (парафія УГКЦ у м. Умань), о. Павло Савка (парафія УГКЦ м. Чечельник): «Разом з нами молилися віруючі Римо-Католицького храму м. Бершадь і священник  о. Святослав. Було дуже приємно зустріти пастора християн віри євангельської брата Валерія Ляшевського з дружиною», - написали на сайті парафії.

Цього дня владика Йосиф нагородив грамотами друзів парафії: спільноту Руху назаретських родин, Хіхлача Миколу з Вінниці, Зарічанську Галину та родину Давидових з Києва.

На сайті парафії також зазначається: «Дякуємо братам-семінаристам Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та їхнім наставникам за чудовий літургійний спів і вівтарне служіння... Та найбільша подяка - Богу за бершадців... Найбільша цінність Церкви - це люди, які приходять до Бога, зростають у святості і свідчать Христа. Різностороння соціальна праця проводиться завдяки багатогранній підтримці БФ «Карітас-Київ» і о. Романа Сиротича. Багато цеглинок у храм поклали друзі  – користувачі соціальної мережі Фейсбук. Як Церква, постараємося бути корисними для вас», - зазначають у парафії.

Прес-служба Київської архиєпархії