У місті Мантова відбулись регіональні збори священиків, які душпастирюють на території північно-східного регіону Італії
  • Срд, 10/05/2017 - 07:13

У понеділок, 8 травня 2017 р., у місті Мантова відбулись регіональні збори священиків, які душпастирюють на території північно-східного регіону Італії. У зборах, які очолив Апостольський візитатор Владика Діонісій Ляхович та Пасторальний координатор о.Володимир Волошин, взяли участь 14 священиків на чолі із своїм регіональним координатором о.Тарасом Галаваєм.

На початку зустрічі після спільної молитви Апостольський Візитатор привітав присутніх і поділився із ними духовними роздумами про переживання пасхального періоду.

«Ми з´єдналися з Христом у Хрещенні. Тому життя Ісуса Христа є зразком для нашого життя. Якщо страждаємо з Христом, то з Ним і воскреснемо. Проте наше священниче життя покликане до того, щоб діяти в імені Ісуса Христа, себе жертвувати як Христос приніс себе у жертву. Проповідувати на Літургії Боже Слово і проказувати в імені Ісуса: «Це моє тіло, що за вас ламається… Це моя кров, що за вас проливається». Ці слова ми не просто проказуємо, але повинні засвідчити їх своїм життям. Священик - це людина для інших, як про це говорив Папа Бенедикт. А Папа Франциск щораз перестерігає священнослужителів перед спокусою кар’єризму, влади і слави», - наголосив владика Діонісій.

Після цього відбулося обговорення душпастирських справ УГКЦ в північно-східному регіоні Італії. Зокрема мова йшла про підготовку до широкомасштабного відзначення 85-річчя Голодомору у місті Мілані, запланованого на останню неділю листопада цього року. Серед інших тем йшлося про особливу душпастирську увагу, яку слід спрямовувати до дітей, молоді і сімей. Також важливо проаналізувати стан соціального служіння УГКЦ в Італії: в’язні, хворі, самітні жінки, сироти, померлі тощо.

Крім того о.Ігор Боярський, координатор стратегії “Жива парафія” від УГКЦ в Італії, розповів про останні напрацювання та стан впровадження їх в Італії.

Зазначимо, що наступні регіональні збори заплановані на 6 червня 2017 р. у Римі (центральний регіон Італії).