У Молодіжному центрі св. Івана Боско відбувся Форум родин
  • Птн, 13/07/2018 - 15:47

8 липня, в український День родини, у Молодіжному центрі св. Івана Боско у Львові відбувся Форум родин, що був присвячений темі «Сім’я єдина».

Батьки з дітьми взяли участь у Святій Літургії, а відтак – у цікавій програмі з поглиблення теми форуму. Також відбувся кулінарний майстер-клас, який довів, що у сім’ї важливо співпрацювати і на кухні. Поки батьки брали участь у конференції, дітей тішили веселими забавами салезіянські аніматори.

Як розповіла учасниця заходу Іванна Литвинець, упродовж цього дня присутні працювали над осмисленням проблемної тематики: як в сучасній країні сприяти єдності сім’ї; які виклики і можливості  може знайти сім’я у суспільстві і в християнській спільноті.

Розпочався родинний форум Святою Літургією в каплиці Молодіжного центру св. Івана Боско. Згодом відбулося богословсько-пасторальне пояснення теми о. Івана Мазуркевича. Діти з аніматорами в той час вправлялися у творчій і спортивній майстерності на рекреаційних заняттях.

«У шлюбі має бути показано, що сім’я є іконою Пресвятої Тройці. Бог запрошує у таїнстві Подружжя сказати «так» на все життя. Має бути така важливість один для одного, щоб присвятити себе один одному. Це бачення Церкви про єдність. Буває, доводиться перебудовувати свої відносини. Говорять, що проходить любов. Але основа шлюбу – Бог. А Бог – це любов, яка не проминає. Сьогодні найбільшою мотивацією для українських вояків є захистити Вітчизну і сім’ю. Здорова сім’я – це здорове суспільство і здорова Церква. Маємо робити вибір, отримуючи різні життєві виклики: або лишитися сам на сам, або з Богом, щоб разом переживати різні моменти. Ділитися своїм досвідом – це також своєрідні дари». – наголосив о. Іван Мазуркевич.

Ця подія об’єднала різні родини, які ділилися своїм досвідом про будування міцної християнської сім’ї, розповідали про повсякденну працю з виховання дітей і подолання викликів повсякдення, зокрема, духовних та матеріальних.

Продуктивним виявився і кулінарний майстер-клас з приготування вареників та солодощів під керівництвом Орести Здеб, викладача Кулінарної школи «Боско» і кондитера. У ньому взяли участь і чоловіки, і їхні дружини, і діти.   Після обіду повернулися до поглиблення теми «Сім’я єдина». Під час обговорення дійшли висновку, що єдності родини передусім сприяють любов, спілкування, взаєморозуміння, повага, постійне удосконалення, уміння слухати і бути почутим.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net