У Монако відбудеться Пленарна зустріч Ради Єпископських Конференцій Європи
  • Пон, 03/10/2016 - 16:12

Від 6 до 9 жовтня 2016 р. у Князівстві Монако відбуватиметься чергова Пленарна зустріч Ради Єпископських Конференцій Європи, яка збере очільників європейських єпископатів. Пригадаємо, що до Ради входять 33 Католицькі Єпископати Європи, архиєпископи Люксембурга та Монако, маронітський архиєпископ Кіпру, Ординарій Кишиневський та Єпарх Мукачівський.

Під час зустрічі, що проходитиме за зачиненими дверми, відбудеться обговорення викликів, які сьогодні стоять перед Європою, місії Церкви на континенті та служіння РЄКЄ, якій у 2016 році виповнюється 45 років. Крім того, буде представлено Дослідження нетолерантності та дискримінації християн в Європі, виклики, які стоять перед Церквою на інших континентах та обговорено діалог з православними. Передбачені також зустрічі з Главою Монако князем Альбером ІІ та іншими представниками місцевої влади.

Під час Пленарної Асамблеї також буде обрано провід РЄКЄ на наступне п’ятиріччя. На виконування служіння Голови та його заступників можуть бути обрані діючі очільники єпископатів-членів. Крім того, буде обрано представників, які ввійдуть до Спільного Комітету Ради Єпископських Конференцій Європи та Конференції Європейських Церков (Організації, яка об’єднує представників різних Церков та Церковних спільнот Європи, крім Католицької).

Україну в РЄКЄ представляють три ієрархи: Блаженніший Святослав Шевчук, Голова Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, архиєпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський латинського обряду, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України, та владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський.