У Монголії відбулася інавгурація нової католицької парафії
  • Чтв, 01/11/2012 - 00:00

У неділю, 28 жовтня 2012р., в Улан-Баторі, столиці Монголії, відкрито нову парафію. Вона матиме за покровительку святу Софію.

 

Це вже шоста за чергою парафія за двадцять років релігійної свободи в цій азіатській країні. Обряд посвячення очолив, Апостольський Префект у Монголії, єпископ Венчеслао Паділла. Парафія розташована в бідному кварталі міста і є важливим центром допомоги потребуючим.

 

Особливістю події є той факт, що відкриття парафії збігається із 20-тою річницею присутності католиків у цій країні. 1991 року був повалений комуністичний режим у Монголії, а наступного, 1992 року, була затверджена нова Конституція, відповідно до якої гарантувалася релігійна свобода. Відтак та було налагоджено дипломатичні стосунки між Святим Престолом та Монголією. Того ж року до країни спрямовано перших місіонарів, які відновили релігійні місця та допомагали народові віднаходити євангельську дорогу в житті.

 

На сьогоднішній день в Монголії є майже 900 осіб прийняли Святу Тайну Хрищення. Також багато катехуменів готуються до хрищення. Християни в Монголії складають два відсотки від усього населення країни.

 

Головна діяльність Католицької Церкви спрямована на допомогу літнім особам, неповносправним, виховання та навчання дітей. З цією метою були відкриті центри допомоги бідним та школи, які провадять місіонарі.

 

Джерело: Радіо Ватикан