У московитських православних в Україні черговий припадок антикатолицької істерики
  • Срд, 13/09/2017 - 10:31

Керуючий справами філії Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) митрополит Паканич в істеричному тоні напав на святого Католицької Церкви, чиї мощі спочивають в базиліці св. Петра в Римі – св. Йосафата Кунцевича, звинувативши цього святого мученика, вбитого озвірілим натовпом, підбуреним московитськими агентами, у начебто утиску православних, повідомляє УНІАН.

Окрім цього, Пакинич пробує кинути тінь на святого, чиє свято святкує не тільки УГКЦ, але й Церква римського обряду, звинувачуючи св. Йосафата Кунцевича, у репресіях, якими уряд Великого князівства Литовського відповів на православний тероризм, що привів до смерті святого.

Московитсько-православний єпископ також вирішив звинуватити святого Йосафата Концевича у латинізації, хоча залишається великою загадкою, з якої рації представника інституції, яка в руках московитів була та є інструментом московитського поневолення та московізації українців, раптом взяв собі за право втручатися у внутрішнє життя конфесії, до якої він не належить.

Митрополит Паканич у хамській манері повчає греко-католиків, що їм не варто мати св. Йосафата Кунцевича, як зразок для підростаючого покоління. Окрім того, панічний страх у митрополита Паканича викликає присутність греко-католицьких священиків на Сході України, до яких тягнуться люди, які не є охоплені душпастирською опікою московитської церкви.