У Московському патріархаті не покидають спроб розколоти Україну
  • Чтв, 04/09/2014 - 15:45

Офіційний сайт Московського патріархату розмістив текст відомого своїми закликами до України здатися на милість Росії Протоієрея Всеволода Чапліна, голови Синодального відділу з питань  взаємин церкви і суспільства Московського патріархату, в якому розміщено черговий заклик Московського патріархату надати можливість терористам впливати на доленосні рішення українців.

Окрім цього, впродовж усього тексту автор часто повторює тезу про розкол в українському суспільстві. Більше того, прот. Чаплін характеризує стан українського суспільства, як жахливий розкол у питаннях погляду на подальшу долю України: євроатлантична інтеграція чи інтеграція з Москвою. Зокрема прот. Чаплін протиставляє Львів, який, на його думку, був частиною «советсткого народа», але завжди прагнув рівновіддаленості від польського та московського впливів, та Одесу, де, на його переконання, люди відчувають себе частиною російського народу.

На фоні цього заклики до припинення вогню та діалогу з російськими терористами та російськими окупантами виглядають скоріше спробою нав’язати думку, що терористи та окупанти мають право визначати долю України.