У Мосулі джихадисти конфіскують власність шиїтів і християн
  • Чтв, 18/09/2014 - 00:06

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава", які кілька місяців тому захопили друге за величиною місто Іраку Мосул, приступили до конфіскації майна шиїтів і християн. Представники цих конфесій втекли з міста.

Протягом останніх днів було складено опис майна, в тому числі і того, співвласниками якого є суніти. Після цього бойовики почали приходити до сунітським співвласників крамниць, майстерень і підприємств. Їм наказують передати "Ісламській державі" пай біженців, погрожуючи інакше конфіскувати все.

Одночасно в мечетях і на площах зачитуються укази, в яких біженців-сунітів закликають повернутися в Мосул. Якщо цього не відбудеться, вони будуть оголошені відступниками, а їх власність конфіскують.

Нагадаємо, що спочатку "Ісламська держава" запропонувала християнам навернутися в іслам або почати виплачувати передбачений шаріатом податок золотом. Незабаром після цього ісламісти перейшли до репресій проти тих, хто не слідує сунітському трактуванню ісламу. Це призвело до втечі з Мосула сотень тисяч людей.