У Мюнхені із залу засідань суду винесли Хрест
  • Срд, 17/04/2013 - 12:07
У Мюнхені із залу засідань суду винесли Хрест

Із залу засідань Вищого земельного суду в Мюнхені видалили Хрест. Тепер у залі не залишилося жодного християнського символу.

Заступник голови фракції ХДС Юлія Клекнер піддала критиці це рішення як «абсолютно непотрібне». «Учасник процесу має право вимагати видалення Хреста із залу суду. Але чому ми повинні у відповідь на подібні вимоги знімати Хрест?, - заявила Клекнер. - Хрест є символом нашої культури. Освічене християнство і християнський погляд на людину лежать в основі нашої конституції ».

Прес-секретар Баварського міністерства юстиції у відповідь заявив: «Ця справа стосується тільки Вищого земельного суду». Хрест видалили з суду напередодні відкриття тут 17 квітня процесу у справі членів неонацистського угруповання «Націонал-соціалістичне підпілля» (NSU), 8 з 10 жертв якої мали турецьке походження. Крім того, за кілька тижнів до початку судового процесу в Німеччині розгорівся скандал, оскільки з 50 місць, відведених для журналістів, представники турецьких ЗМІ не отримали жодного.Також незадовго до початку судового адвокати головної обвинуваченої Беати Цшепе скаржилися в Вищий земельний суд Мюнхена з приводу дискримінації. Згідно з розпорядженням судді Манфреда Гетцля, перед кожним входом у зал засідань суду адвокатів піддавали обшуку, з тим щоб запобігти перенесення ними вибухових речовин або інших небезпечних предметів. Інших учасників процесу дане правило не стосувалося. Дані факти викликали великий резонанс в ЗМІ, і Федеральний конституційний суд у Карлсруе дозволив бути присутнім під час судових розглядів у мюнхенському суді журналістам з турецьких видань. А заодно про всяк випадок вирішили прибрати з зали суду Хрест.

Джерело: http://religions.unian.net