У наш час потрібні покірні та відважні чоловіки
  • Втр, 23/06/2020 - 10:01

– В умовах нинішньої пандемії та соціальних заворушень, у суспільстві, загубленому в моральному релятивізмі та дезінформації, існує велика потреба, щоби чоловіки в покорі та з відвагою здійснювали дану їм Богом місію батьківства – таку ключову для майбутнього сім'ї та суспільства, – сказав єпископ Томас Олмстед з єпархії Фенікс у Техасі.

Єпископ Олмстед закликав до батьківства у відеозаписі, який розмістив на сайті своєї єпархії і в якому розповів про свого батька, що навернувся в католицизм, бажаючи одружитися з ірландською католичкою. – Мій батько ніколи не шкодував про це рішення, а завдяки цьому я отримав благословенну можливість вирости в будинку, де молитва була такою ж природною, як і смуток, в якому ми досвідчували Боже милосердя що два тижні, йдучи всією родиною до сповіді, а щовечора стаючи на коліна та молячись, – сказав він.

Єпископ Олмстед зазначив, що батьки повинні бути для своїх дітей схожими на «безпечну пристань». Батьківська любов, наголосив він, проявляється в турботі та увазі, але також у нагадуванні та заохоченні.

– Відповідною моделлю батьківства є для католиків св. Йосиф, – сказав єпископ. Він зазначив, що Біблія не цитує жодних слів, сказаних опікуном нашого Господа. – Важливим було те, що він був там, його уважна присутність біля  Марії та Ісуса, – зазначив він.

Єрарх закликав щодня молитися за батьків, які, як і всі, потребують Божого милосердя.