«У нашому житті не можемо ставити Бога осторонь», – Митрополит Львівський
  • Птн, 21/06/2013 - 13:29

20 червня у Гарнізонному храмі Святих Верховних апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) служилась Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди випуску офіцерів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Урочисте Богослужіння очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор. Владиці співслужив Голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії та настоятель храму о. Степан Сус разом із військовими капеланами. Спільноту курсантів військової Академії, котрі напередодні отримання перших військових звань та дипломів зібрались на подячну святкову молитву, очолив начальник Академії генерал-лейтенант Ткачук Павло Петрович.

Звертаючись до молитовної громади з вітальним словом, ієрарх пригадав випускникам про велич та гідність їхнього служіння, про високі цілі та завдання, які чекають на молодих офіцерів Збройних Сил України, і по-батьківськи спрямував у життя: «Надзвичайно важливо, щоб Бог був присутнім у серці людини, а коли говоримо про військо – щоб Його присутність відчувалася у військових людей… У нашому житті не можемо ставити Бога осторонь… Людина отримала безсмертного духа життя від Бога і в Господі вона повинна себе реалізувати». Архиєрей побажав також усій військовій спільноті «духа любові та мужності, рівноваги у труднощах, розвитку професії  та доброго здоров’я на багато років життя».

По завершенні святкового Богослужіння о. Степан Сус разом із владикою Ігорем вручили курсантам подяки та пам’ятні подарунки за активну участь у релігієзнавчому гуртку, літургійному та церковному житті гарнізонних храмів.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua