У Наварії перебувають мощі блаженної матері Терези
  • Срд, 25/09/2013 - 15:32

Від 21 вересня, свята Різдва Пресвятої Богородиці і аж до 14 жовтня, свята Покрови Пресвятої Богородиці на парохії села Наварія вірні переживатимуть особливе духовне піднесення.

За ініціативи місцевого настоятеля храму УГКЦ Зіслання Святого Духа, о. Ігора Гарася, у храмі перебувають мощі блаженної матері Терези з Калькутти. У цьому періоді часу усі бажаючі матимуть можливість відвідувати храм, брати участь у літургійних моліннях та за посередництвом і заступництвом блаженної здобувати необхідні ласки Божі.

В цьому часі храм радо вітатиме усіх охочих помолитися чи то у часі літургій, ранішніх а чи вечірніх молитов, молебнів, користати зі святих Таїн  Сповіді та Причастя і т.ін.. Блаженна мати Тереза з Калькутти, велика опікунка та покровителька усіх нужденних, відома на цілий світ своїм подвижницьким життям і рясними плодами любові, була добре знайомою і з нашою Українською Греко-Католицькою Церквою. У радянські часи, відвідуючи Москву, вона послужила для нашої Церкви свого роду зв᾽язковою, передаючи окремі важливі відомості і документи Святішому Отцеві від ієрархів ще підпільної і переслідуваної УГКЦ, наражаючи, водночас, себе на неабиякий ризик і небезпеку.

Особливий період моління та перебування мощей блаженної Терези у храмі с. Наварія, що у Сокільницькому протопресвітераті Львівської Архиєпархії УГКЦ приурочений святкуванню празника Покрови Пресвятої Богородиці, який парохія завжди величаво відзначає. Як знак особливого почитання вірними Матері Божої, при храмі було також споруджено та освячено фігуру Богородиці, яка є покровителькою та Покровом парохії.