У Неаполі знову відбулось "чудо св. Януарія"
  • Суб, 21/09/2013 - 12:02

Кров св. Януарія знову стала рідкою 19 вересня, в день спомину святого, - оголосив глава архиєпархії Неаполя. Т.зв. «чудо св. Януарія» повторюється в цей день щорічно в катедральному соборі Неаполя, де зберігаються мощі і запаяна капсула з кров'ю святого.

Священномученик Януарій, який постраждав під час переслідування християн за часів імператора Діоклетіана, вшановується як небесний покровитель Неаполя. Капсулу з його кров'ю вірні зберігають з IV століття. Засохла кров святого регулярно перетворюється на рідку форму в день його свята.

Кардинал Крешенціо Сепе, архиєпископ Неаполя, який головував на святковому богослужінні та традиційній церемонії в соборі, запевнив численних присутніх, що чудо в черговий раз повторилося.

Багато жителів Неаполя вважають, що якщо кров святого не звертається в рідку форму, це - знак того, що якась трагедія може трапитися з їх містом. Чудо не відбувалося в 1980 р., коли землетрус на південь від Неаполя забрав більш ніж 2500 життів.

Католицька Церква ніколи офіційно не висловлювалася про «чудо св. Януарія», хоча архиєпископ Неаполя традиційно проводить цю церемонію. Капсула з кров'ю святого поміщена у вівтарі катедрального собору, і глава парафії Неаполя завжди оголошує про чудо, передає агентство ANSA.
За матеріалами sedmitza.ru