У неділю у Львові для незахищеної молоді відкриють родинний дім на понад сто осіб
  • Чтв, 29/05/2014 - 17:37

У неділю, 1 червня, у Львові відбудеться посвячення і урочисте відкриття нового родинного дому «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19), який збудувало Згромадження оо. салезіян східного обряду УГКЦ за допомогою меценатів.

Як інформує прес-служба ЛМР, у 2010 році Згромадження розпочало будівництво нового дому для дітей та студентів. Приміщення, де вони проживатимуть, розраховане на 100 – 110 осіб: сиріт, напівсиріт, дітей з неблагополучних сімей та студентів.

В урочистостях візьмуть участь духовенство, влада, меценати. Чин посвячення дому здійснить владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київський. Крім того, в урочистій частині візьме участь Блаженнійший Любомир Гузар.

«Головною місією нашого Згромадження є праця з дітьми та молоддю, особливо найбільш незахищеною та бідною. Вагомим кроком у діяльності Згромадження стало заснування у 2007 році дитячого будинку для хлопців – родинний дім «Покрова» при монастирському храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Мета цього родинного дому – створити сприятливі, максимально наближені до домашніх умови для всебічного і цілісного розвитку дітей. Запобіжна педагогічна система виховання, яка практикується у родинному домі, дає змогу розкрити та розвинути індивідуальність кожного хлопця, допомогти їм у підготовці до самостійного життя, виборі професії. Тобто, «Покрова» допомагає виховувати в юнаків високі моральні якості на основі християнських цінностей», – розповідає о. Михало Чабан, директор родинного дому «Покрова».

Також о. Михайло Чабан зазначив, що родинний дім приймає дітей, яким виповнилося 6 років: відповідно до статуту, вони можуть перебувати у закладі до 23 років, допоки не отримають спеціальну освіту. Забезпечують роботу закладу вихователі, помічники вихователів, психологи, волонтери, завгосп, кухарі, прибиральниці.

Програма відкриття:

10.30 – свята літургія у храмі Покрову Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175)

13.00 – церемонія відкриття РД «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19)

14.00 – святковий обід

17.00 – святковий концерт (ЦТДЮГ «Погулянка», вул. Вахнянина, 29).

Джерело: ЗІК