У неділю в Тернополі відбудеться молитовний похід за мир
  • Птн, 16/01/2015 - 14:40

У неділю, 18 січня, о 12.00 від Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя розпочнеться молитовний похід за мир. Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк закликає усіх християн Тернополя взяти участь молитві та об’єднатися у спільній боротьбі проти тероризму.

«Наймогутнішою зброєю християнина є молитва, зазначає у своєму зверненні [див. повний текст] архиєрей. - Закликаю усіх наших вірних стати на захист Божої заповіді «Не вбий», продемонструвати свій засуд та огиду терористам, що ховаються за спинами мирних жителів, жінок та дітей».

«Переживаючи цей різдвяний період, на жаль, не можемо потішити наших рідних добрими звістками. Трагедія під Волновахою стала черговим викликом усім нам. З рук озброєних терористів більше десятка мирних співгромадян втратили життя і цим показали, що людське життя в нашому суспільстві є під загрозою терору».

Похід завершиться освяченням води на Тернопільському ставі.

«З молитвою на устах за мир в Україні усі ми спільно підемо до Тернопільського ставу, де буде звершене освячення води в навечір’я святого Богоявлення. Молюся, щоб у цей нелегкий час випробувань для нашого народу, серед нас не було тих, що мовчать або є байдужі. Невинно пролита кров наших братів мусить зруйнувати цю злочинну байдужість».