У неділю відбудеться 14-й візит Папи Франциска на римську парафію
  • Чтв, 09/03/2017 - 16:07

Напередодні 4-ї річниці свого обрання, Папа Франциск відвідає вже 14-ту з черги парафію Римської дієцезії. У неділю, 12 березня 2017 р., він завітає на північно-західне передмістя Риму Борґата Оттавія до храму святої Магдалини Каносської, душпастирство в якому здійснюють отці Згромадження Синів Милосердної Любові (каноссіяни).

Під час відвідин Святіший Отець зустрінеться з підлітками й молоддю, зі спільнотою Сестер Каносіянок, з хворими та похилими віком, з батьками, які охристили дітей протягом року, з душпастирськими помічниками та волонтерами міжпарафіяльного відділення «Карітас», висповідає чотирьох парафіян та відслужить Святу Месу. Співатиме зведений хор, до якого ввійдуть представники трьох парафіяльних хорів.

Громада, що значною мірою складається з молодих подруж. Саме таку дійсність зустріне Єпископ Риму, завітавши на парафію, що була організована чоловічою та жіночою вітками каноссіянської чернечої родини з нагоди канонізації своєї засновниці святої Магдалини Каносської. Перша Свята Меса в новозбудованому храмі була відслужена 24 березня 1996 року, в у квітні того ж року туди завітав святий Іван Павло ІІ.

У повідомленні Вікаріяту Римської дієцезії зазначається, що парох о. Джорджо Спінелло й досі не може повірити в те, що відбудеться така непересічна подія. «Я на мить онімів, відчуваючи невисловлювану радість», – розповідає він про телефонний дзвінок від кардинала-вікарія Аґостіно Валліні, який повідомив цю «прекрасну новину».

Священик очолює громаду протягом десяти років. «Новобудови заохотили чимало молодих сімей переселитися до цієї периферії, – розповів він, – і батьки, залучені через духовні програми для своїх дітей, беруть активну участь у житті громади. Зокрема, розвиваються програма, призначена для батьків, що охристтили дітей, а також відзначається численна участь у курсах передподружнього приготування».

Важливу роль в житті громади здійснює міжпарафіяльний осередок «Карітас», що об’єднує волонтерів з трьох сусідніх парафій, які допомагають потребуючим, зокрема, безробітним, які втратили працю.