У Нігерії 400 ісламських радикалів навернулися в християнство
  • Птн, 12/05/2017 - 13:42

У Нігерії 400 колишніх ісламських бойовиків навернулися в християнство, а семеро з них були навіть висвячені в духовний сан, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

Новонавернені належать до найстрашнішої з терористичних груп, що лютують в Нігерії - її бойовики здійснили і продовжують здійснювати більше злочинів, ніж навіть сумнозвісна організація Боко Харам. Ці люди належать до народності мусульман-скотарів фулані (або фульбе), радикальні групи яких за останнє десятиліття по-звірячому вбили більше невинних людей в цій африканській країні, ніж всі інші різні формування терористів і повстанців, згідно зі звітом за 2014 рік, опублікованим відомою розвідувальною та консультативною організацією зі штаб-квартирою в Лагосі.

Ісламісти не просто прийняли християнство, але і поклялися всіма силами боротися за мир в цій країні. Семеро з них були висвячені в духовний сан, за повідомленням видання Daily Post.

Ця новина була оголошена преподобним Коппером Себоком (Copper Sebok), главою церкви в штаті Плато, на особливих церковних зборах за участю новонавернених фулані. Звертаючись до них, священик закликав їх нести благу звістку і слово Господнє з миром своїм одноплемінникам, щоб допомогти навернути їх душі до миру і любові, і покласти край розгулу жорстокості й насильства в країні. О. Себок підкреслив, що їх прихід до Христа спростовує помилкову думку, що члени цієї скотарської народності нібито «глухі до Слова Євангельського». У своїй проповіді священик закликав також милість Господню до «заблуканих  душ, щоб вони могли знайти Христа в ім'я порятунку вічного».

Від імені новонавернених з відповідним словом виступив преподобний Хассан Мухаммед, який висловив глибоку вдячність церкві та Господу, який подарував їм нове життя у вірі Христовій. У всеозброєнні нової віри, сказав він, вони тепер підуть і понесуть Добру Новину Господню не тільки своїм одноплемінникам-фулані, але і всім людям цієї країни.

Набіги скотарського племені фулані в останні роки стали справжнім лихом для північних штатів Нігерії, за повідомленнями видання Quartz, яке пояснює цей рух племен змінами клімату. В результаті цих змін, як стверджують дослідники, почалися довгі посухи, відбулося опустелювання багатих пасовищ, і почалися жорстокі конфлікти фульбе за пасовищні угіддя на півночі країни з місцевими селянами і скотарями.

Повідомлялося, наприклад, що лише за останні кілька місяців 2016 року, ісламісти-радикали з числа скотарів-фулані вбили понад 800 християн і помірних мусульман, зруйнувавши при цьому не менше 16 храмів. А в січні цього року група терористів-фулані напала на християнське село в Нігерії, вбила 10 чоловік і зрівняла село з землею, залишивши уцілілих жителів без даху над головою і жодних засобів до існування. Іноземні спостерігачі організації Release International відзначають, що набіги фулані ще більш погіршили і без того тяжкі страждання християн в Нігерії. А в 2014 році, за даними звіту Global Terrorism Index, бойовики фулані вбили понад 1200 осіб, після чого і очолили список найбільш жорсьлких терористичних угруповань цього регіону, за даними BBC.