У Нігерії ісламісти вкотре напали на християн
  • Срд, 25/06/2014 - 01:37

Ісламські фундаменталісти з Боко Харам здійснили чергову хвилю нападів у Нігерії. Останній напад відбувся в університеті Кано, найбільшому місті на півночі країни.

В результаті вибуху підставного автомобіля 23 червня загинуло вісім осіб, а принаймні 20 доставлено до лікарні у важкому стані. На вихідних ісламісти напали на села, розташовані неподалік міста Чібок, де 14 квітня фундаменталісти викрали 200 дівчат. Їх доля надалі залишається невідомою, а слідчі припускають, що дівчат вивезли закордон до Камеруну і Чаду.

Під час чергового нападу викрадено ще 60 дівчат і вбито понад 20 осіб. «Ці дії показують, що ісламісти прагнуть залякати суспільство», – наголошує о. Джуліо Альбанезе. Італійський місіонер нагадує, що члени Боко Харам хочуть запровадити у всій Нігерії ісламський закон шаріату і змусити батьків відправляти своїх дітей на навчання лише в школи вивчення корану. Доказом цього є все частіші напади на школи і викрадення учениць. Уряд Нігерії критикують за повільність в боротьбі із ісламськими фундаменталістами, а урядові сили звинувачують у співпраці з повстанцями.