У Нігерії монахиня врятувала від пожежі кілька сотень людей, а сама померла
  • Пон, 30/03/2020 - 22:22

Сестра Генрієтта Алоха, вихователька католицького Вифлеємського коледжу в Абул-Адо, Нігерія, врятувала з пожежі будівлі всіх своїх вихованок. На жаль, їй самій не вдалося врятуватися.

Пожежа у Вифлеємському коледжі виникла за секунду після того, як під час богослужіння тут стався вибух газу. Вогонь також швидко поширився на сусідні будівлі. Попри втручання пожежників стихія призвела до загибелі 15 людей та величезних втрат.

Архиєпископ Альфред Адевале Мартінс, Митрополит Лагоса, наголосив, що сестра Генрієтта «заплатила найвищу ціну за самовіддане служіння понад 300 ученицям, якими вона опікувалася».

Єрарх додав, що завдяки героїчному вчинку сестри Генрієтти також вдалося врятувати місцевого священника, якого вважали зниклим безвісти. Усі врятовані учениці почуваються добре. Вони швидко знайшли житло в інших католицьких школах і там зможуть продовжити навчання.

Сестра Генрієтта належала до Згромадження Найсвятішого Серця Ісуса (SACF), першого ордену в центрально-західній Нігерії, який заснував Архиєпископ Патрік Ебоселе Екпу, почесний Архиєпископ Беніна. Члени Згромадження займаються насамперед усуненням причин бідності, поліпшенням статусу жінок, прагненням до соціальної справедливості, любові та єдності як у самій Нігерії, так і в Італії та США.