У Нігерії натовп мусульман розгромив англіканський собор
  • Чтв, 29/08/2013 - 23:36

Натовп мусульман з ножами, палицями і залізними ланцюгами атакував англіканську церкву в штаті Насарава в центральній Нігерії. Постраждало троє пасторів, чертверо парафіян і члени хору, повідомляє Morning Star News.
Близько 30 мусульман вторглися в собор св. Якова в столиці штату − місті Лафія в той момент, коли в ньому проходила зустріч пасторів та парафіян. 7 осіб звернулися за допомогою з ножовими пораненнями і синцями від ударів. Мусульмани розгромили меблі, порвали Біблії.
Причиною нападу стала суперечка, що виникла під час оплати за воду. Мусульманка послала своїх дітей купити води з церковної свердловини. Під час оплати у них відбулася суперечка з молодим християнином, що продавав воду, через 5 наїр (менше 1 цента США). За словами продавця, дівчинка-мусульманка прийшла і попросила налити їй води на 20 наїр. Не заплативши, вона пішла, а через деякий час прийшла її сестра і попросила води на 5 наїр. Віддавши продавцеві 20 наїр, вона чекала, що той поверне їй 15 наїр решти. Але молодий чоловік відмовився повертати гроші, оскільки її сестра не заплатила за воду.
Мирним шляхом суперечку залагодити не вдалося. Син мусульманки закликав банду, члени якої приїхали на мотоциклах з ножами, залізними ланцюгами та іншою зброєю і влаштували погром у англіканському храмі. Бандити розбіглися, як тільки побачили поліцейських. Сина мусульманки заарештували.
За матеріалами http://www.sedmitza.ru